Hoi!

Leuk dat je hier even een kijkje komt nemen en dat je wat meer over mij wilt lezen.

In januari 2013 beviel ik van mijn oudste zoontje Stijn. Hij had veel darmkrampen waardoor hij enorme behoefte had om bij mij te zijn en om rechtop gedragen te worden. Ik zat hele dagen met hem op de bank en kwam nergens meer aan toe. Na een aantal weken startte mijn eigen zoektocht naar een methode om hem te dragen zodat ik toch wat dingen kon doen in en rondom huis en hem toch de geborgenheid en nabijheid kon geven die Stijn enorm graag wilde. Ik begon met een Bondolino en niet veel later kwam ik in aanraking met draagdoeken en ging ik veel variëren met dragen.

Toen ik wilde rugdragen bezocht ik en consulente en merkte hoe enorm fijn het was dat ik er hulp bij kreeg en dat ze mij de fijne kneepjes leerde en daarmee mij het zelfvertrouwen gaf dat ik het veilig zelf kon doen.

In december 2013 besloot ik zelf ook de opleiding tot draagconsulente te gaan volgen en daarna was Draagpunt een feit. In het voorjaar van 2014 werd ik weer zwanger en vanwege een gecompliceerde zwangerschap zette ik de activiteiten van Draagpunt op een laag pitje.

In januari 2015 beviel ik van Koen en hem hebben we meteen heel veel gedragen. Koen had erge reflux waarbij ook het dragen niet hielp tegen het spugen, maar het gaf hem wel een gevoel dat wij er toch voor hem waren. Ook al konden we weinig voor hem doen. Hem dicht bij mij dragen en veel knuffelen waren voor ons beide erg belangrijk.

Na een paar maanden volgde er een grote verhuizing. Van Noord-Brabant naar Noord-Holland. We kochten een woning in Zwaag, een klein dorpje naast Hoorn. Een plaats waar ik helemaal niemand kende nog. We namen de tijd voor ons huis en om alles op orde te krijgen en toen was het in het najaar van 2015 tijd om de activiteiten van Draagpunt weer op te pakken. Iets waar ik ontzettend veel energie en plezier uit haal en waardoor ik enorm veel leuke lieve mama’s heb leren kennen hier in de omgeving.

In januari 2016 volgde ik de gevorderden opleiding voor draagconsulenten bij ‘Die Trageschule Nederland’. In de gevorderden opleiding stonden kinderen en ouders centraal die speciale behoeften hebben, maar die toch willen dragen. Zoals bijvoorbeeld kindjes met heupdysplasie of klompvoetjes. Of kinderen met een syndroom van down. Maar ook ouders met lichamelijke beperkingen die graag willen dragen kwamen aan bod. Het was ontzettend leerzaam en fijn om met collega consulenten zo de diepte in te gaan.

Na de gevorderden opleiding heb ik zeer veel ervaring opgedaan met heel veel verschillende consulten. Gezonde mama’s en kindjes, maar ook veel mama’s en kindjes met special needs. Klompvoetjes, heupdysplasie, syndroom van down, reuma, mama in de rolstoel. Hier heb ik enorm veel van geleerd.

Eind oktober 2016 zal ik de certificeringsopleiding van ‘Die Trageschule’ volgen. Na het volgen van deze opleiding heb ik niet meer enkel een ‘deelname certificaat’ maar krijg ik een echt certificaat en ben ik een gecertificeerd consulente. Het is de hoogst haalbare opleiding. Aan de opleiding worden strenge eisen gesteld, en ook daarna zijn er vanuit ‘Die Trageschule’ nascholingseisen om je certificaat te mogen behouden.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor draagdoekconsulenten (VDC). Ik volg elk jaar de scholingsdagen die de vereniging organiseert en ik blijf op deze manier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en breid mijn kennis uit en ik onderhoud het waardevolle contact met collega-consulenten. Daarnaast woon ik intervisie(s) bij met collega consulenten waarin we een knoop helemaal doornemen en uitpluizen en met elkaar alles leren over die specifieke knoop.

Bij mij kun je terecht voor informatie over het dragen, het leren knopen met een draagdoek of het dragen met een ergonomische drager. Maar ook als je een ergonomische drager wilt huren en advies wilt van een draagconsulente is dat mogelijk.
Samen bespreken we je wensen en kijken we welk consult het beste bij je zou passen. Ook geef ik verschillende soorten workshops. Wil je iets wat er niet bij staat? Stuur me gerust een mailtje, samen kijken we naar de mogelijkheden.

Consulten vinden bij voorkeur bij jou plaats, maar kunnen desgewenst ook op een andere locatie plaats vinden. Na een consult mag je altijd kosteloos een ergonomische drager lenen zodat je wat langer kunt proberen of je het echt fijn vind. Wil je daarna een doek of een drager aanschaffen? Dan krijg je in mijn webshop 10% korting.

Neem vrijblijvend contact met me op!

Liefs Daniëlle

Draagpunt is hét punt als je op zoek bent naar meer informatie over dragen.