Wat fijn dat je op mijn website terecht bent gekomen. Welkom!

In januari 2013 beviel ik van mijn oudste zoon Stijn. Tijdens de bevalling werd ik overvallen door alles wat er op mij af kwam en miste ik heel erg de steun van een ervaren persoon aan mijn zijde, die mij kon ondersteunen en vertrouwen kon geven. Iemand die bij ons bleef en niet meer wegging. Ook mijn partner Bas miste deze persoon.

Toen ik in 2014 opnieuw zwanger was hoorden we halverwege de zwangerschap over een doula. We kwamen in contact met een een hele lieve doula, Doula Marlies. Dat was voor ons een verademing. Wat was het fijn en bijzonder om de weg die we aflegden om opnieuw ouders te worden samen met een doula te mogen bewandelen. Bij de bevalling van Koen voelde ik mijzelf meer gehoord en gesteund. En daar heeft Marlies een grote bijdrage aan geleverd. Wetende dat zij de hele bevalling bij me zou zijn, en achter mijn keuzes nooit zou veroordelen maakte dat heel bijzonder. Bevallen is zo iets intens. Het blijft je hele leven bij je en je vergeet het nooit meer.

Op dit moment werk ik twee dagen in de week als draagconsulente in mijn eigen bedrijf, Draagpunt, waarbij ik ouders ondersteun in het dragen van hun kindje, maar toen onze kinderen iets groter werden groeide het verlangen naar iets anders: Het begeleiden en ondersteunen van vrouwen met hun partner tijdens de zwangerschap, de bevalling en daarna. De invloed van de omgeving op deze periode is enorm groot en liefdevolle en warme ondersteuning heeft een positief effect.

Zodoende ben ik in september 2016 gestart met de Doulaopleiding In Bloei. Mijn eerste stages heb ik ruim voldoende afgerond, met zeer tevreden klanten, en het laatste deel van de opleiding is van start gegaan. Hierin staat het schrijven van een scriptie centraal of het schrijven van een geboortecursus en daarnaast gaan we lesdagen besteden aan het opzetten van je eigen doula-praktijk!

Ik heb mijzelf ingeschreven als aspirant lid van de NBvD, De Nederlandse beroepsvereniging voor doula’s, en zodra ik mijn certificering afgerond heb, kan ik mijn lidmaatschap omzetten naar ‘erkend lid’. Ik vind het heel belangrijk om, samen met andere doula’s, mijzelf in te zetten en een bijdrage te leveren aan de geboortezorg en de manier waarop vrouwen bevallen.

Als je nog vragen hebt of meer wilt weten, ben ik uiteraard bereikbaar voor je. Je mag me altijd e-mailen of bellen om mij al je vragen te stellen.

Warme groet,

Daniëlle van Houwelingen

Good beginnings make a positive difference in the world, so it is worth our while to provide the best possible care for mothers and babies throughout this extraordinarily influential part of life.
– Ina May Gaskin –

Opleidingen

  • Sociaal Pedagogisch Hulpverlener – Hogeschool Breda, Avans (2008 t/m 2012)
  • Draagconsulent – Die Trageschule – Opleiding tot basis- en gevorderde draagconsulent (2013 en 2015)
  • Doula – Doulaopleiding in Bloei (2016/2017)

Bijscholingen